Manastiri Oltenia

Oltenia, este una dintre cele mai frumoase regiuni, oferind din valorile sale tuturor turistilor, colectii muzeale, tehnici mestesugaresti si  portul popular traditional, impletind la un loc vatra etnofolclorica. Aceasta zona consacrata in care campia se interpune cu zonele deluroase, de podis si mai apoi marginita de munti, prezinta o adevarata galerie a punctelor de interes.

Darnicia naturii prezinta imagini unice ce nu trebuiesc ratate, odata ajunsi in imprejurimi, de la Defileul Jiului, ce face posibila trecerea spre Transilvania, Defileul Oltului, Defileul Dunarii, Cheile Oltului,Portile De Fier,  Cheile Sohodului, Pestera Topolnita, pana la Ocnele Mari. Edificiile culturale, aduc si ele un plus de interes, Muzeul Portile de Fier – Drobeta-Turnu Severin, Muzeul de arta – Craiova, in Palatul lui Dinu Mihail (1867), Muzeul Judetean Tg. Jiu, Casa memoriala Constantin Brancusi, din Hobita, Casa memoriala a lui tudor Vladimirescu, Casa memoriala a Ecaterinei Teodoroiu, monumentul istoric datand din anul 1745, reprezentat de casa fortificata Cula  Cornoiu – Curtisoara dar si Gradina Botanica – Craiova.

Edificiile religioase, apartinand arhitecturii feudale romanesti, sunt unele dintre cele mai vechi si mai importante, pastrandu-se mare parte din frescele initiale. Manastirile Olteniei sunt printre cele mai deosebite, bogate in istorie si cultura dar si inzestrate de arhitectura distinsa prin formele sale arhitectonice perfect armonioase. Arta decorativa infloreste aici si dezvaluie imagini reprezentative epocii brancovenesti.

Manastiri

Manastirea Horezu

Manastirea Cozia

Manastirea Tismana

Manastirea Frasinei

Manastirea Strehaia

Manastirea Bistrita

Manastirea Arnota

Manastirea Govora

Manastirea Surpatele

Manastirea Dintr-un Lemn

Comentarii Facebook