Manastiri Banat

Banatul, reprezinta una dintre cele mai deosebite zone turistice, invaluita de nostalgie si frumusete, unde zarile se largesc parca dincolo de orizont. Belsugul si bogatia pamantului se impleteste armonios sub bolta cereasca, de la culmile dealurilor inalte, pana la campiile brazdate de lanuri nesfarsite.

Manastirile de aici ofera pelerinilor momente unice de inaltare sufleteasca, vizitarea oricarui lacas manastiresc, dezvaluind din comorile duhovnicesti. Pe langa importanta religioasa, o data pe an se praznuieste si randuiala binecuvantarii si degustarii rodului vitei de vie, mai ales in zonele cu specific viticol. Aducerea strugurilor la Biserica, constituie multumirea oranduita Domnului pentru coacerea rodului. 

Manastirile Banatului sunt foarte cunoscute si datorita icoanelor facatoare de minuni, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Maru care dateaza din secolul al XVI-lea dar si icoana Sfintei Treimi de la Manastirea Piatra Scrisa, aparuta in stanca, nefiind zugravita de mana omeneasca, atestata documentar in anul 1788.

Manastiri

Manastirea Vodita

Manastirea Piatra Scrisa

Manastirea Fardea

Manastirea Cebza

Manastirea Partos

Manastirea Dobresti

Manastirea Timiseni

Manastirea Bazias

Comentarii Facebook