Manastiri Bucovina

Bucovina reprezinta una dintre cele mai deosebite zone turistice, extrem de bogata in istorie, traditie si cultura, ce au fost impletite laolalta de-a lungul timpului, si au conturat, valorificand aceste meleaguri bucovinene. Impresurata de vai, dealuri si munti, scaldata de paraie reci si limpezi, improspatata cu iz verde de padure, acolo unde albastrul cerului, se uneste in vals cu varfurile unduioase de brazi, sade batrana noastra bucovina, asteptand sa fie descoperita.

Bucovina este situata pe malul drept al raului Suceava, in partea de nord a Romaniei, unde se invecineaza cu Ucraina, la sud cu judetele Mures, Harghita si Neamt, la vest cu judetele Maramures si Bistrita Nasaud, iar la est cu judetele Botosani si Iasi. Din punct de vedere administrativ, Bucovina cuprinde judetele Suceava si Botosani. 

Bucovina, a fost parte a voievodatului Moldovei, incadrata Austriei in anul 1775, cu drept la drapel propriu  in 1861, unita cu Romania in 1918, urmand ca in 1940, partea de nord, reprezentand Basarabia si Tinutul Herta, sa fie ocupata de URSS, iar dupa destramare, in 1991, acestea devenind parte a Ucrainei.

Manastiri

Manastirea Putna

Manastirea Voronet

Manastirea Humor

Manastirea Sucevita

Manastirea Bogdana

Manastirea Rasca

Manastirea Arbore

Manastirea Moldovita

Manastirea Dragomirna

Manastirea Probota

Manastirea Slatina

Manastirea Zamca

Manastirea Sfantul Ioan Cel Nou

Comentarii Facebook