Manastirea Pestera Sf Apostol Andrei

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei, se afla la marginea localitatii Ion Corvin, din judetul Constanta. Pestera fost descoperita in 1918 de catre avocatul Jean Dinu, pe aici spune legenda ca ar fi trecut Apostolul Andrei ducandu-si propovaduirea cuvantului Domnului. Biserica sapata in stanca, aflata la poale de padure, adaposteste o serie de icoane luminate de candele, printre care icoana Sfantului Apostol Andrei.

Existenta bisericii a fost mult timp ascunsa, datorita locului salbatic, pana cand a fost descoperita si marita, prin grija satenilor in frunte cu primarul Ion Corvin. In jurul anului 1936, s-a construit  turla, odata cu zidirea fatadei, dispusa la intrarea pesterei, mai tarziu in anul 1994, Sfantul Sinod decide transformarea schitului in manastire, dupa lucrarile de restaurare, in anul 2006, acesta fiind fianizata este in cele din urma sfintita. 

Dupa anul 1990, biserica avea sa cunoasca o perioada infloritoare, la venirea parintelui Nicodim Dinca, ctitorul Manastirii, care impreuna cu ieromonahul Victorin Ghindaoanu si cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Lucian, a dat curs lucrarilor de amenajare. La staruintele calugarilor, sprijiniti de credinciosi dar si de  ierarhii Lucian si Teodosie, s-au ridicat doua biserici, la pestera ce poarta numele Sfantului Andrei. Manastirea avand si o biserica de mici dimensiuni in apropierea pesterii. Aceasta a fost construita in anul 1995,  sfintirea avand loc in acelasi an, praznuindu-se hramul Acoperamantul Maicii Domnului, Pictura realizandu-se mai tarziu, in 1999.

In incinta micii biserici, sunt pastrate cu sfintenie moastele Sfantului Andrei, aflate intr-o lacra in forma de cruce, dispusa in fata altarului.  Biserica sapata in stanca, aflata la poale de padure, adaposteste o serie de icoane luminate de candele, printre care icoana Sfantului Apostol Andrei.

Comentarii Facebook