Vama Veche

Vama veche este o statiune mica, de frontiera, situata pe malul Marii Negre, in apropierea granitei cu Bulgaria, la o distanta de 7 km de 2 Mai si 12 km de Mangalia. Din punct de vedere administrativ, apartine comunei Limanu. De-a lungul timpului s-a bucurat de transformari continue, schimbandu-si infatisarea complet, prin constructii si centre comerciale de mare amploare, de la un sat mic de pescari, la o statiune iubita si frecventata de tineri, care i-au adus un aer specific de libertate.

Este cunoscuta datorita atmosferei nonconformiste si promovata mai ales prin muzica. Detine o plaja destul de lata, care ajunge si la 200 de metri in unele locuri, insa nivelul apei nu este constant si din aceasta cauza, plaja este nerecomandata pentru copii. La lasarea serii focurile de tabara si muzica insufletesc plaja, care pare salbatica sub clar de luna.

Principalul punct de interes al statiunii, pana acum cativa ani, il reprezenta epava, o nava comerciala scufundata in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, aflata in larg, la cateva sute de metri de tarm, iar cu ajutorul unei ambarcatiuni, se putea admira de la suprafata in toata splendoarea ei, insa aceasta s-a rupt in doua bucati, (din cauza mai multor factori: starea de degradare, salinitatea si folosirea ei ca tinta de catre Marina Militara) si pare sa se scufunde lent, la suprafata ramanand doar prova.

Agrement

Turistii pot adauga activitatii lor diverse plimbari cu hidrobicicleta sau jet-sky-ul, dar pot aloca o parte din timp si pescuitului. Statiunea pune la dispozitie numeroase baruri, terase, discoteci, unde petrecerea e la ea acasa, desfasurata mai ales in aer liber.

Evenimente.

Festivalul de muzica Greenfest, (Stufstock) infiintat acum cativa ani (2003), odata cu desfasurarea campaniei “Salvati Vama Veche”, se desfasoara anual si este asaltat de foarte multi tineri, iubitori ai muzicii bune, din toate zonele.

Cazare

Vama Veche este renumita si datorita tarifelor practicate aici, acestea sunt foarte mici in comparatie cu alte statiuni. Hotelurile sunt putine la numar, mai numeroase sunt insa vilele si pensiunile, dar statiunea ofera si posibilitatea cazarii la campingurile amenajate.

Harta statiunii

Comentarii Facebook