Techirghiol

Statiunea  Techirghiol, din Judetul Constanta, este situata pe malul nordic al lacului cu acelasi nume. Se afla la o distanta de aproximativ 2km fata de Eforie Nord si 3km de Marea Neagra. In ultima vreme pensiunile localnicilor s-au inmultit, insa zona ramane lipsita de distractie si agrement.

Puncte de atractie

Complexul Balnear Techirghiol, aflat in apropierea lacului, baza de tratament fiind una moderna care ofera servicii si tratamente de calitate. Apa Lacului Techirghiol, cu un grad de mineralizare ridicat si salinitatea foarte puternica, impreuna cu namolul curativ, bogat in substante organice si minerale, la care se adauga climatul marin, imbina terapia cu tratamentul curativ. Cele mai renumite tratamente de aici sunt impachetarile cu namol cald si baile cu apa sarata.

Manastirea Sf. Maria, care mai este numita si nucleul statiunii datorita arhitecturii, bazei de odihna si tratament dar si spiritual, prin slujbele oficiate aici.

Statuia din bronz a Sfantului Pantelimon, aflata deasupra unui bazin cu apa, aleea caminului arhieresc, coloanele de piatra, arcadele ondulate si florile ce se revarsa de peste tot, sunt cu desavarsire centru de interes al Manastirii.

Zona este foarte linistita, speciala pentru cei ce sunt in cautarea unui refugiu. De-a lungul lacului Techirghiol exista si o fasie ingusta de plaja, dintr-un amestec de nisip si pietris, plina de vegetatie, care insa nu este amenajata .

Harta statiunii

Comentarii Facebook