Neptun

Statiunea Neptun este asezata pe tarmul Marii Negre, la 38 de km de Constanta, situata intre Lacurile Neptun la est si Padurea Comorova la vest. Este o localitate situata in judetul Constanta, iar administrativ, apartine municipiului Mangalia.

Statiune moderna cu un aer de eleganta si rafinament, este potrivita pentru o vacanta luxoasa, restaurante, baruri cluburi si discoteci selecte, relaxanta, datorita aerului proaspat de padure dar si ca loc de tratament: cea mai cunoscuta fiind Policlinica Balneara Doina, cu cei mai buni specialisti , dotata cu cabinete si sectii speciale de kinetoterapie, hidroterapie si electroterapie. Plaja, este vecina cu plaja din Jupiter la sud, iar cu cea din Olimp la nord. Este denumita  La steaguri si este foarte indragita de cei mai multi turisti pentru ca este foarte bine amenajata, iar nisipul extrem de fin se gaseste peste tot. Factorii naturali curativi, se gasesc si aici datorita climei(aerosoli salini) a apei marii( hipotonica) si bineinteles a namolului sapropelic din Lacul Techirghiol.

Puncte de atractie

Lacurile din Neptun, lacuri cu apa dulce, amplasate la est de statiunea Neptun. Acestea s-au format in locul fostei mlastini Comorova si sunt separate in doua  printr-o fasie de litoral: Lacul  Neptun 1 si Lacul Neptun 2 (15,33 respectiv 19,12 hectare).

Padurea Comorova  unica, atat pe litoral cat si in tara, datorita amestecului de flora si fauna. A fost  plantata in urma cu 120 de ani de catre Academia Romana impreuna cu Casa Regala.

Bazarul Neptun ofera cea mai diversificata  gama de articole, suveniruri, obiecte de decor si artizanat etc.

Parcul de distractii, este si el in centrul atentiei pentru instalatiile de distractie variate de care dispune.

Pot fi practicate diverse sporturi, atat pe apa cat si in incinta terenurilor de sport si minigolf. Unul din cele mai cunoscute cluburi este Disco Why Not.

Debarcaderul

Cazare

Spatiile de cazare sunt alcatuite mai mult din hoteluri si vile, insa la dispozitia turistilor mai sunt si apartamente, camere de inchiriat sau chiar un camping.

Harta statiunii

Comentarii Facebook