Mamaia

mamaia_welcomeStatiunea Mamaia este cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol. Aceasta se intinde pe o fasiede circa 7 km lungime si intre 100 si 300 de metri latime. Statiunea Mamaia are cea mai mare capacitate de cazare si poate gazdui aproximativ 31 000 de vizitatori, insa nu este o localitate de sine statatoare, avand putini locuitori stabili. Din punct de vedere administrativ, apartine de Municipiul Constanta.

Mamaia este cea mai mare si mai atractiva statiune a litoralului romanesc. Aici totul este scaldat de razele soarelui, de briza marii si de un albastru infinit. Adierea usoara si nisipul fin, brazdat de scoici colorate, iti ofera o panorama de neuitat. Muzica se sparge in valuri, vibrand si indemnandu-te sa intri in ritmul ei. Pretutindeni esti intampinat de tot ceea ce inseamna frumos si nu ai cum sa te plictisesti. Faleza este plina si ea cu restaurante si terase care mai de care menite sa te atraga.

Agrement

Satul de vacanta decorat in stil rustic, traditional, unde poti gasi tot soiul de suveniruri din scoici si pietre lucrate cu maiestrie de oameni priceputi, instalatii de distractie (masinute, trenulete, umbrelute, jocuri interactive etc) jocuri, spectacole e.t.c.

mamaia_aqua_parkAqua Magic, cel mai modern parc de distractii acvatic, Mamaia fiind singura statiune care detine unasemenea complex de distractii, care include piscine, tobogane, bazine, o linie de restaurante, baruri si magazine tip fast food, dar si locuri amenajate pentru tot felul de suveniruri. Distractia este continua deoarece acest parc dispune de o iluminare feerica, iar petrecerile si spectacolele cu lumini, sonorizare si jocuri de apa iti incanta simturile.

Telegondola (unul din cele mai moderne teleferice), iti ofera imagini unice, deasupra statiunii, la o inaltime de 50 de metri, de unde se poate vedea jumatate din statiune, in doar cateva minute. Capetele telegondolei se afla in zona Perla, spre sud si Cazino, in nord. Un tur cu autobuzele supraetajate, trenulete sau trasuri, nu trebuie ratat.

mamaia_telegondolaLacul Siutghiol (alimentat cu izvoare de apa dulce), care are o insula calcaroasa, numita Ovidiu, unde este amplasat si un restaurant cu specific pescaresc. Aici se practica si sporturi de agrement.

Bazele de agrement se afla atat pe lac cat si pe malul marii si poti practica sporturi nautice, incepand cu scufundari subacvatice, pimbari cu hidrobicicletele, ski-jet, tractari cu colaci gonflabili, parasailing sau cu vaporasul. Numeroase sunt si terenurile de sport (tenis si fotbal), unde poti inchiria echipamente.

Cluburile sunt si ele foarte cunoscute, intretinute de dj cunoscuti, care fac atmosfera noptilor si mai incendiara, iar concertele sunt si ele nelipsite. 

Cele mai cunoscute zone sunt Perla si Cazino, la distanta mica una de cealalta, aproximativ 20 de minute, acestea gazduiesc spectacole in aer liber si dispun de amenajari menite sa te incante, fantani arteziene, luminate pe timp de seara, intr-un decor de verde luxuriant.

Evenimente

Festivalul de Muzica de la Mamaia care se desfasoara la Teatrul de vara din zona sudica a statiunii, targuri si expozitii, competitii sportive (Formula 1 pe apa, Aero gp etc.)

Cazare

Posibilitatile de cazare sunt foarte multe, peste 50 de hoteluri, dar si un camping. Tot ce ramane de facut este sa va alegeti un hotel care sa prezinte un raport ideal intre pret si calitate. Pentru a va ajuta in alegerea dumneavoastra puteti folosi un website specializat in compararea preturilor de cazare a hotelurilor.

Harta statiunii

Comentarii Facebook