Jupiter

Statiunea  Jupiter, este una din cele mai noi statiuni, ea aflandu-se in continuarea statiunii Neptun. Este o statiune mica, asezata intre padurea Comorova si tarmul Marii Negre. Face parte din judetul Constanta, iar administrativ, apartine municipiului Mangalia.

Situata la aproximativ 5 km nord de orasul Mangalia si 40 km sud de Constanta, este cuprinsa intre Neptun si Venus (1 km respectiv 2 km) iar in partea sudica se afla peninsula Cap Aurora. Fragmentata de diguri si golfulete, plaja de aproximativ 1 km, este deosebita mai ales prin forma sa.

Plaja este asemanatoare cu cea din Neptun, fiind dealtfel o continuare a acesteia. Faleza este spectaculoasa si plina de farmec invaluita parca in amestecul armonios de culori.

Lacul artificial Tismana este deosebit de frumos si constituie practic nucleul statiunii. Peisajul dar si mijloacele de agrement de pe lacul Tismana, fac ca micuta statiune sa cocheteze si sa intreaca in frumusete. Multe spatii verzi si aerul racoros de padure potolesc arsita soarelui de vara.

Statiunea este recomandata si pentru functiile benefice pe care le detine, fiind totodata o statiune balneoclimaterica, plaja folosita pentru helioterapie si talasoterapie iar apa marii pentru proprietatile curative, bogate in aerosoli salini si namolul de turba.

Agrement

Satul de vacanta, Teatrul de vara  si cinematograful reprezinta obiective turistice atractive ce ajuta la ptrecerea unui timp cat mai placut in statiune.

Terenurile de sport, minigolf au si ele rolul lor si sunt nelipsite, ca de altfel in orice statiune. Se mai gasesc si piste de bowling, piscine, terase, iar pentru o vacanta memorabila, trebuie sa amintim de ambarcatiunile de pe lacul Tismana.

Complexul Paradis este cel mai renumit, mai ales datorita pozitionarii lui pe plaja. Ziua se desfasoara  diverse sporturi estivale pline de atractivitate, iar seara le iau locul petrecerile fastuoase.

Cazare

Hotelurile sunt variate si sunt amplasate aproape de tarm, iar o alta posibilitate de cazare o constituie campingul sau casutele de lemn din satul de vacanta.

Harta statiunii

Comentarii Facebook