Eforie Sud

Situata la aproximativ 20 de km de Constanta, Statiunea Eforie Sud este cuprinsa intre mare si Lacul Techirghiol in vest,  invecinandu-se la nord cu statiunea  Eforie Nord, iar la sud cu statiunea Tuzla. Este  centrul administrativ al orasului Eforie. Aceasta este cea mai veche statiune a litoralului romanesc, primele amenajari datand de la 1899. Plaja statiunii este mai ingusta dar este protejata prin indiguiri contra curentilor.

Eforie sud este o statiune balneoclimaterica cunoscuta pentru curele heliomarine.

Puncte de atractie

Faleza, cea mai inalta de pe litoral, ajungand la aproximativ 35 de metri inaltime, ea domina tot cuprinsul; are in amenajare scari si zone de promenada. 

Centrele balneare cu dotari la nivel international sunt cele mai cautate. Centrul de sanatate Baile Reci este cel mai important si mai cunoscut, fiind situat langa Lacul Techirghiol, acesta imbina tratamentele de apa sarata, namolul, cu tratamentele naturiste romanesti.

Agrement

Se pot practica sporturi nautice, de la plimbari cu hidrobicicletele la excursii cu vaporasul. Distractia si relaxarea, au locul lor, barurile, discotecile, piscinele, terenurile de sport si teatrul in aer liber. Restaurantele si  terasele sunt si ele mai peste tot. Hotelurile, vilele si pensiunile sunt in numar destul de mare si mereu cu portile deschise.

Harta statiunii

Comentarii Facebook