Eforie Nord

Situata la 14 km de Constanta, Statiunea Eforie Nord este cuprinsa intre mare si nord-estul lacului Techirghiol, la sud se afla statiunea Eforie Sud, iar la nord Agigea. Ca marime, este a doua statiune turistica, a litoralului.

Statiunea Eforie Nord, este cunoscuta mai ales ca fiind o statiune de cura, datorata concentratiei saline foarte mari si namolului din lacul Techirghiol, bogat in substante biologice, un factor eficace in tratarea afectiunilor reumatice si a altor afectiuni asociate acestora( afectiuni ale sistemului nervos central, afectiuni postraumatice, ginecologice, dermatologice si respiratorii, locomotorii sau in combaterea aterosclerozei, reumatismului degenerativ etc.) Astfel turistii pot imbina relaxarea cu efectele benefice, balneare. Pentru cazare, se gasesc hoteluri, mini hoteluri, vile, pensiuni, apartamente etc.

Puncte de atractie

Statiunea dispune de cele mai moderne centre de fizioterapie din tara, Ana Aslan si Sanatoriul Efosan, dotate cu cele mai bune instalatii, impachetari cu namol si bai calde, avand la baza apa sarata din lacul Techirghiol.

Bazele de tratament, spatiile de cazare si odihna, functioneaza pe tot parcursul anului. Plaja este ferita de valuri mari si de curenti, fiind protejata prin diguri de larg si parapeti de stabilopozi. Statiunea are si spatii impadurite. Aici atmosfera este mai linistitoare, aerul mai rarefiat, iar faleza mai spectaculoasa decat de obicei si poate ajunge la inaltimi de 25 de metri.

Agrement

Activitatile pe care le poti intreprinde sunt diverse: activitati nautice, diverse sporturi, sau poti alege spectacolele, teatrul si cinematograful in aer liber. Statiunea dispune de o serie de restaurante, unele cu program folcloric sau specific romanesc, unele cu autoservire, terase, pizzerii etc. Bazarurile, discotecile, barurile de noapte si berariile sunt nelipsite.

Harta statiunii

Comentarii Facebook