Costinesti

Statiunea Costinesti este asezata la 31 km sud de Constanta, se invecineaza cu comuna Tuzla, la nord, DN 39 in vest si Marea Neagra in est.costinesti_epava In 1949 a fost organizata prima tabara de vara pentru elevi si de atunci statiunea a fost catalogata drept centrul vacantelor estivale pentru tineret. Localitatea Costinesti, este supranumita si statiunea tineretului, costinesti_rasaritfiind centrul estival al tuturor studentilor. Orientata spre est, plaja este mangaiata de soare neincetat, facand din nisipul fin si delicat, unul fierbinte, dornic sa intalneasca din cand in cand valuri usoare, purtate de mare. 

Statiunea este permanent treaza, intr-o continua distractie, atmosfera fiind intretinuta pe tot parcursul noptii de discoteci renumite. Terasele, restaurantele si magazinele sunt peste tot, mirosurile imbietoare intregesc si ele atmosfera prin diversitatea lor. Posibilitatile de cazare sunt multiple de la hoteluri, vile si pensiuni pana la casute frumos decorate si campinguri.

 In  toata splendoarea sa, rasaritul, face ca dimineata sa fie una spectaculoasa si memorabila. Uneori, pe plaja se organizeza tot soiul de concursuri, menite sa adune la un loc buna dispozitie, distractia si relaxarea.

Puncte de atractie

Lacul Costinesti, este unicul de pe litoral care nu este alimentat subteran, din aceasta cauza, salinitatea excesiva, a format un strat de namol care poate fi folosit in tratarea diverselor afectiuni reumatice. Lacul era separat de mare pcostinesti_obeliscrintr-un cordon de nisip, insa ulterior s-a construit un canal ce il leaga de Marea Neagra. Are o suprafata de 7 hectare, insa adancimea acestuia este mica.

Epava, emblema Costinestiului, care poarta numele de Evanghelia, o nava comerciala, de origine greaca, apartinand lui Aristotel Onassis, care din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile a esuat la sfarsitul anilor 60. Acesta a fost construita pe aceleasi santiere navale din Irlanda unde a fost construit Titanicul. Epava este covarsitor de frumoasa, este stabila si te poti aventura pana la ea, cu barca, sau alaturi de scafandrii, poti vizita platforma submersa din jurul acesteia, adancimea fiind ceva mai mica. Ea adaposteste caluti de mare, meduze, calcani, raci dar si multe cuiburi de pasari.

Obeliscul, avand o inaltime de 18,5 metri, 200 de tone, fiind format din 6 piese, care insumeaza catargul unei nave cu panze in vant, este impunator atat ziua, prin maretia sa cat si noaptea prin stralucirea luminilor de reflectoare albastre.

Agrement.costinesti_canal

Desigur nu trebuie sa uitam de sporturile nautice de sezon, pe care le poti  practica oricand. Daca simti nevoia de un plus de adrenalina, poti beneficia de plimbari cu motoscutere, hidrobiciclete schi-jet-uri sau barci, plimbari cu colaci gonflabili, zbor cu parapanta, scufundari, parasailing si deasemenea poti opta pentru o plimbare cu deltaplanul sau cu avioanele de agrement. La acestea mai putem adauga si cursurile de echitatie sau observatiile astronomice cu telescopul. Bazele de agrement sunt situate atat pe lac cat si la malul marii. Alte facilitati pot fi considerate si terenurile de sport: tenis, volei si fotbal.

Evenimente

Teatrul de vara, unde sunt organizate concerte, spectacole si se pot viziona filme, gazduieste cele mai importante evenimente: Festivalul National de Jazz si Serbarile Marii, Gala Tinerilor actori, Festivalul Filmului, Salonul National de Grafica Satirica pentru tineri etc.

Harta statiunii

}

Comentarii Facebook