Manastirea Bogdana, este o manastire de calugari, asezata in Municipiul Radauti, in Judetul Suceava, fiind construita in anul 1360 si purtand hramul Sfantului Nicolae. Aceasta a fost ctitorita de catre Voievodul Bogdan I.
Biserica este foarte veche, voievodul Bogdan, intemeind statul feudal moldovean, a construit-o drept multumire Domnului pentru luptele castigate, dar si ca loc de veci pentru el, familie si urmasii acestora. In timpul lui Alexandru Lapusneanu, biserica a fost restaurata, fapt ce reiese din pisania in limba slavonica:
“Cu bunavointa Tatalui, ajutorul Fiului si savarsirea Sf. Duh s-a inceput si zidit acest pridvor bisericesc de evlaviosul si inchinatorul Treimii, Domnul Io Alexandru Voievod, Domnul Tarii Moldovei, in anul 7067 (anul 1559) luna iunie 30, sub episcopul chir Eutimie”.
Acoperisul este unul inalt, cu strasina, lipsit de turla, arhitectura impletind elemente bizantine, romantice si gotice.
Pictura, care este asemanatoare celei de la manastirea Voronet, din vremea lui Alexandru Cel Bun, a fost restaurata de Stefan Cel Mare, apoi de Alexandru Lapusneanu si de episcopul Iacob Putneanul.
Sunt pastrate obiecte vechi, de mare importanta, unele din vremea domniei lui Stefan Cel Mare, altele din perioada lui Alexandru Cel Bun.
Manastirea a fost desfiintata, iar chiliile daramate de catre austrieci prin anul 1783, arhiepiscopul Zainea, reinfiintand-o in anul 1992. Manastirea a fost inclusa in Patrimoniul National UNESCO, in anul 1993.